На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов, тъжната вест съобщиха от Българската

...
На 58-годишна възраст почина писателят Алек Попов, тъжната вест съобщиха от Българската
Коментари Харесай

Отиде си писателят Алек Попов

На 58-годишна възраст умря писателят Алек Попов,  тъжната новина оповестиха от Българската академия на науките (БАН). 

" Той беше един от най-оригиналните и надарени модерни български белетрист и. До последния си мирис се опитваше да разгадае тайните на българското слово, дълбаеше в безкрайните тунели на отечественото езиково пространство и посредством творбите си показваше и разгръщаше многобагровата палитра на българската изящна книжовност ", показват от Българска академия на науките.

" ​Многократно в разнообразни свои изявленията и беседи той заявяваше, че е публицист, който цялостен живот се труди на „ равнищата на езика “. Затова и неговия главен инструмент е точно българският език. Алек Попов се интересуваше доста от развиването на нашия език, от неговото обогатяване и магичната му дарба да показва и изобразява съответните пулсации на духа на времето. Творбите му доказваха по грациозен метод това и предизвикваха у четящия човек предпочитание за размисъл, за разговор, а от време на време и за дискусия ", допълват от Българска академия на науките. 

​Книгите на Алек Попов се радваха на забележителен читателски интерес. Неслучайно някои от тях имаха редица преиздания, какъвто да вземем за пример е казусът със сатиричния му разказ „ Мисия Лондон “.Знакови негови белетристични произведения са и  „ Ч ерната кутия “, „ Мисия Туран “, „ Митология на прехода “, „ Спътник на радикалния мъдрец “, „ Телесни бурени “ и т.н.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР